Justícia i Interior
Millores Justícia

Justícia posa en funcionament la ferramenta ACCEDA per a la presentació telemàtica de documentació

20/04/2024
Justícia posa en funcionament la ferramenta ACCEDA per a la presentació telemàtica de documentació
  • ACCEDA-Justícia facilita la comunicació entre els professionals i els òrgans judicials i elimina els temps d’entrega de la documentació que no es va poder aportar en la presentació per LexNET
  • Este projecte es posa en marxa en tots els jutjats de primera instància de jurisdicció exclusiva de la Comunitat Valenciana

La Direcció General de Justícia de la Conselleria de Justícia i Interior ha posat en funcionament la ferramenta ACCEDA-Justícia per a tots els jutjats de primera instància de jurisdicció exclusiva de la Comunitat Valenciana, de manera que es possibilita als professionals de la justícia la presentació telemàtica de tota la documentació que no es va poder aportar en la presentació per LexNET per excés de cabuda.

ACCEDA-Justícia és un projecte creat per a facilitar la comunicació entre els professionals i els òrgans judicials i elimina el temps que implica el desplaçament a les seus judicials per a entregar la documentació que no es va poder aportar en la presentació per LexNET.

A través del formulari ‘Documentació excés de cabuda LexNET’ es facilitarà la presentació telemàtica de tota la documentació que havia d’aportar-se juntament amb l’escrit de tràmit corresponent.

Com a principals novetats, cal destacar la presentació telemàtica de la documentació que no s’ha pogut acompanyar en la presentació d’un escrit d’inici perquè superava la grandària màxima permesa en l’enviament per LexNET. Esta presentació s’haurà de fer de forma immediatament posterior a la presentació en LexNET de l’escrit d’inici, juntament amb el justificant de LexNET d’excés de cabuda proporcionat pel sistema.

Si l’excés de cabuda es presenta immediatament després de la presentació en LexNET, el personal funcionari de l’oficina judicial corresponent unirà a l’escrit presentat la documentació aportada a través d’Acceda, per la qual cosa la documentació s’inclourà en l’expedient judicial.

A més, tota la documentació aportada a través d’ACCEDA s’adjuntarà en un únic arxiu ZIP. A través d’ACCEDA-Justícia, els procuradors podran fer el trasllat de còpies entre professionals de manera telemàtica i simultàniament a la presentació d’escrits amb excés de cabuda, davant els òrgans judicials, responent així a les peticions d’este col·lectiu.

La guia informativa es troba disponible en l’apartat AJUDA del portal Acceda-Justícia.

 

Galeria d'imatges