Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Pradas destaca que el Penyagolosa Trails “és el millor exemple de la compatibilitat de les accions esportives de muntanya amb la protecció mediambiental”

20/04/2024
Pradas destaca que el Penyagolosa Trails “és el millor exemple de la compatibilitat de les accions esportives de muntanya amb la protecció ...
  • La consellera de Medi Ambient ha assistit a esta prova en què han participat més de 2.000 esportistes, la meta de la qual està situada a Sant Joan de Penyagolosa

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que el Penyagolosa Trails “és el millor exemple de la compatibilitat de les accions esportives de muntanya amb la protecció mediambiental”. Pradas s’ha pronunciat en estos termes durant la celebració d’esta prova al Parc Natural de Penyagolosa, en la qual ha estat acompanyada per la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat.

La titular de Medi Ambient ha subratllat el “suport total” del seu departament a esta mena de propostes, que “conjuguen el gaudi dels nostres entorns naturals amb la conscienciació sobre la seua cura”. En este sentit, ha apuntat iniciatives com l’Ecodorsal, en reconeixement als participants que reciclen, i el Premi Medi Ambient als Agents Mediambientals que ha impulsat l’organització.

Salomé Pradas hi ha afegit que la Generalitat “continuarà impulsant la protecció dels nostres parcs, promulgant un altre model que demostra que la conservació dels espais naturals no està renyida amb el desenvolupament d’activitats esportives i el gaudi respectuós d’estos entorns per a la nostra societat”. En esta línia, ha subratllat que els 2.100 participants de la prova que han depositat els seus residus en la zona habilitada en la meta de Sant Joan han entrat en el sorteig de cinc dorsals directes per a l’edició d’ASICS Penyagolosa Trails 2025 i han rebut diversos premis.

El MIM és una prova de resistència en règim de semiautosuficiència que partix des de la ciutat de Castelló, al nivell del mar, per a acabar a Sant Joan de Penyagolosa. En un temps màxim de 15 hores, els corredors han de completar 60 km travessant les localitats de Castelló, Borriol, Vilafamés, les Useres, Xodos i Vistabella, per a arribar a la meta situada a Sant Joan de Penyagolosa, a 1.280 metres d’altura.

Galeria d'imatges