Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell col·labora amb la Federació de Ciclisme per al desenvolupament del programa ‘Aula ciclista’

23/04/2024
  • La Generalitat aportarà 350.000 euros per a finançar els gastos derivats del desenvolupament i el funcionament del programa
  • L’objectiu és fomentar la pràctica de l’activitat física i la divulgació del ciclisme en l’àmbit escolar

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana per a desenvolupar durant 2024 el programa ‘Aula ciclista’.

‘Aula ciclista’ és un projecte d’innovació educativa que té com a objectiu fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i la divulgació del ciclisme en l’àmbit escolar, així com promoure l’ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible, els hàbits saludables i l’educació en valors.

Esta activitat es desenvolupa en centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics reconeguts com a promotors de l’activitat física i l’esport, i està dirigit a l’alumnat de 5t i 6t d’Educació Primària i 1r i 2n d’Educació Secundària Obligatòria.

La Conselleria aporta enguany un total de 350.000 euros, 50.000 euros més que en 2023, per a finançar els gastos derivats del desenvolupament i el funcionament d’este programa (personal tècnic i de coordinació o el material esportiu, entre altres).

Per la seua part, la Federació de Ciclisme serà l’encarregada de fer les activitats per a les quals es concedix la subvenció i farà constar expressament la col·laboració de la Generalitat.

L’activitat inclou, a més d’una sessió prèvia d’informació al professorat, una unitat didàctica que consta de tres sessions teoricopràctiques desenvolupades durant l’horari lectiu.

En la primera, l’alumnat rep formació sobre vida saludable, seguretat viària, l’ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport; la segona és una sessió pràctica d’ús i familiarització amb la bicicleta, i la tercera inclou un recorregut per un circuit urbà en el qual l’alumnat s’enfronta a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i el maneig de la bicicleta. A més, es duran a terme altres activitats formatives i transversals.

La Federació designarà, juntament amb la Direcció General d’Esport, el personal tècnic especialista necessari per a realitzar les jornades teoricopràctiques en els centres escolars que s’establisquen. Així mateix, aportarà les bicicletes i el material necessari per al desenvolupament del programa.