Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell autoritza un conveni de col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana per al desenvolupament del programa ‘Pilota a l’escola’

23/04/2024
  • La Generalitat aportarà 350.000 euros per a finançar els gastos derivats del desenvolupament i funcionament del programa
  • L’objectiu és fomentar el coneixement i la pràctica en els centres escolars d’este esport autòcton

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament del programa ‘Pilota a l’escola’.

‘Pilota a l’escola’ és un projecte d’innovació educativa que té com a objectiu acostar a l’alumnat dels centres escolars el coneixement i la pràctica d’este esport autòcton a través d’una jornada teoricopràctica amb pilotaris.

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport col·laborarà econòmicament amb la federació en els gastos per al desenvolupament i funcionament del programa, com l’adquisició de material esportiu fungible, gastos del personal tècnic, desplaçaments i material didàctic, entre altres. Per a fer-ho, enguany es destinaran un total de 350.000 euros.

Per la seua part, la Federació de Pilota Valenciana farà les activitats per a les quals es concedix la subvenció, en les quals farà constar expressament la col·laboració de la Generalitat.

En Educació Primària, l’activitat està dirigida a l’alumnat de 4t curs que cursa els seus estudis en centres educatius sostinguts amb fons de la Generalitat i consta de sessió formativa per al professorat i entrega del material didàctic del programa seguida d’una sessió teoricopràctica en els centres escolars impartida per un esportista pilotari i una persona membre de la plantilla tècnica federativa.

La part teòrica consistix en un audiovisual sobre la pilota valenciana i les modalitats, amb materials i una activitat tipus. Així mateix, en la part pràctica s’inclou l’organització de jocs d’iniciació a la pilota, gestos tècnics, colps, pràctica, etc. El programa també preveu la celebració de jornades de convivència per comarques mitjançant la pràctica de pilota per a tots els centres participants.

En Educació Secundària i Formació Professional l’activitat consta de dos apartats: una sessió formativa per al professorat i entrega del material didàctic i una competició de raspall per part de l’alumnat.