President
Vila-real

Carlos Mazón subratlla el compromís del Consell per “restablir i reequilibrar el dèficit històric d’inversions amb Vila-real”

22/04/2024
Carlos Mazón subratlla el compromís del Consell per “restablir i reequilibrar el dèficit històric d’inversions amb Vila-real”
  • Destaca que la ciutat “tindrà el tramvia que necessita i mereix”, així com un “front comú entre Ajuntament i Generalitat” per a exigir al govern d’Espanya “que complisca amb els seus compromisos” per a acabar la ronda
  • Ressalta que el centre de salut de Torrehermosa és “prioritat u per al Consell” i remarca la inversió de 2.100.000 euros per a l’ampliació de l’Hospital de la Plana
  • Incidix en les reformes posades en marxa en tres centres educatius de la ciutat i mostra la seua predisposició a estudiar un quart institut i el centre integrat per a formació professional dels treballadors del sector ceràmic
  • El president de la Generalitat ha visitat Vila-real on ha mantingut una reunió amb l’alcalde de la localitat i ha agraït el suport del consistori per a adherir-se al Pla Viu

 

Vila-real.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat el compromís del Consell per “restablir i reequilibrar el dèficit històric d’inversions de la Generalitat amb Vila-real en els últims huit anys” en infraestructures, sanitat, educació, servicis socials, medi ambient i cultura, entre altres, “anteposant la gestió i les necessitats dels ciutadans”.

Així ho ha assenyalat després de la seua primera visita institucional a Vila-real com a president de la Generalitat on ha visitat el Gran Casino i ha mantingut una trobada amb l’alcalde de la ciutat, José Benlloch.

Després de la reunió, Carlos Mazón ha remarcat que Vila-real “tindrà el tramvia que necessita i mereix” i ha incidit en què “l’arribada del tramvia entre Castelló i Vila-real no pot esperar ni un minut més”, apel·lant a la coordinació entre les diferents administracions per a arribar a l’acord sobre el millor traçat possible que “ajude i que complemente la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes”.

Per això, ha informat que la Generalitat ja té consignat el pressupost la licitació de l’estudi per a dur-ho a terme i s’ha mostrat convençut “del fet que arribarem a un acord per a licitar les obres del TRAM després d’este estudi perquè esta siga la legislatura del gran avanç del tramvia entre Castelló i Vila-real”.

Així mateix, en referència la culminació de la ronda de Vila-real ha destacat “el front comú entre l’Ajuntament i la Generalitat” per a exigir al Govern d’Espanya “que complisca amb els seus compromisos i poder acabar esta infraestructura”.

Infraestructures sanitàries

En matèria sanitària, ha assenyalat el centre de salut de Torrehermosa com a “prioritat u per al Consell” i ha lamentat el seu tancament en 2016.
En esta línia, ha incidit en el fet que este centre està consignat en els pressupostos de la Generalitat i compta “amb la voluntat política perquè al més prompte possible el govern d’Espanya faça la cessió de l’immoble perquè puguem operar”.

Igualment, ha traslladat a l’alcalde la inversió de 2.100.000 euros per a l’ampliació de l’Hospital de la Plana perquè “hi ha servicis que no hi ha i ha d’haver-hi” i ha fet referència a la sedació en les colonoscòpies, el reforç de les consultes externes i el tractament personalitzat i específic per a la salut mental.

Educació

En matèria educativa, ha destacat les tres reformes posades en marxa pel Consell en els centres educatius de la ciutat, com ara el CEIP Concepción Arenal, el CEIP Pascual Nácher i l’IES Broch i Llop amb les quals s’aconseguix una inversió de 3,5 milions d’euros.

A més, ha mostrat la predisposició del Consell a obrir un calendari de treball per a abordar el quart institut de la ciutat i del centre integrat per a la formació professional dels treballadors del sector ceràmic.

Habitatge públic i infraestructures sociosanitàries

En matèria d’habitatge públic, el cap del Consell ha agraït la predisposició del consistori de Vila-real a adherir-se al Pla Viu per a posar fi a l’emergència residencial.

En este sentit, ha recordat algunes de les mesures posades en marxa pel Consell per a facilitar l’accés a l’habitatge com la rebaixa d’impostos als jóvens en matèria d’habitatge, el nou programa d’avals per als jóvens, o l’eliminació de tràmits burocràtics per a llicències d’edificació i ha subratllat que “la legislatura de l’habitatge no és fum, sinó que comencen a haver-hi realitats”.

Durant la trobada també s’ha abordat la donació de més de 7.000 m² per part del Vila-real CF destinats a la construcció de centres per a persones amb diversitat funcional i intel·lectual i ha criticat que el pla Convivint de l’anterior Consell no haja funcionat “perquè no ha portat infraestructures per a atendre persones amb discapacitat”.

En este sentit, ha assenyalat la posada en marxa per part d’este Consell d’un nou model de col·laboració publicoprivada “sense prejuís però amb efectivitat” i s’ha compromés a col·laborar amb l’Ajuntament en esta àrea.

Finalment, ha agraït la retirada de la demanda interposada per l’Ajuntament de Vila-real en relació amb la supressió de la Delegació Territorial d’Innovació a la ciutat i ha subratllat la importància “d’una verdadera política d’innovació per al teixit de Vila-real”, per la qual cosa ha apostat per posar en marxa una iniciativa “més ambiciosa que una simple oficina administrativa”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón