Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Fòrum d’Indústria

El secretari autonòmic d’Indústria considera que una major industrialització implica augmentar la col·laboració entre administracions

22/04/2024
El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha participat en el Fòrum “Indústria, infraestructura i logística: ODS 9” ...
  • El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha participat en el fòrum ‘Indústria, infraestructura i logística: ODS 9’ organitzat pel diari Levante-EMV
  • L’esdeveniment ha comptat amb l’assistència de Rebeca Torró, secretària d’Estat d’Indústria del Ministeri d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha participat en el fòrum ‘Indústria, infraestructura i logística: ODS 9’, on ha ressaltat “l’enorme la importància d’aconseguir una estreta col·laboració pública-pública, és a dir, entre administracions a més de la col·laboració público-privada”. Per al representant de la Generalitat, “una major industrialització implica augmentar la col·laboració entre administracions, és a dir, entre la Generalitat i el Govern central i també entre la Generalitat i els ajuntaments i diputacions”.

Este fòrum, que ha tingut lloc a València, ha sigut organitzat pel diari Levante-EMV amb la col·laboració del grup empresarial Simetría, Redit Innovation Network i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Juntament amb destacats representants empresarials i de diferents àmbits de l’administració pública, este esdeveniment ha comptat amb l’assistència de Rebeca Torró, secretària d’Estat d’Indústria del Ministeri d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya.

Felipe Carrasco ha intervingut en la taula redona titulada: ‘El pes de la indústria en la Comunitat Valenciana: Reptes i oportunitats’, juntament amb altres ponents com Gonzalo Belenguer, director general de REDIT, Diego Romà, president executiu de FEPEVAL i Vicente Lafuente, president de la Comissió d’Indústria de la Confederació Empresarial Valenciana.

El responsable de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, ha exposat els quatre eixos principals en els quals es basa la política de reindustrialització de la Generalitat. A saber: la simplificació administrativa, el sòl industrial, la política de clústers i la sostenibilitat energètica.

Per a Felipe Carrasco, “per a revitalitzar la inversió privada, particularment el nombre d’empreses industrials, cal donar facilitats i fer que el procés siga el més senzill possible. Això és una cosa prioritària per al Govern del president Carlos Mazón que prompte presentarà les principals línies de la política de simplificació. Algunes d’eixes mesures afecten de ple el sector industrial”.

Juntament amb “la necessitat d’augmentar el sòl industrial i d’impulsar la logística per mitjà de les àrees industrials en col·laboració amb ajuntaments i entitats locals”, el secretari autonòmic s’ha referit a la política dels clústers industrials “perquè són una ferramenta que combina adequadament la competitivitat sectorial amb la territorial a partir dels avantatges competitius d’estes concentracions sectorials”.

Finalment, i quant a la política de descarbonització, el representant del Govern Valencià ha parlat sobre el fet que la sostenibilitat industrial és ja sinònim de sostenibilitat econòmica: “les indústries s’instal·laran allà on troben hidrogen verd i altres fonts d’energia renovable”, per este motiu que des de la Generalitat calga impulsar les mesures necessàries perquè això ocórrega.

 

Galeria d'imatges