Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
CCCC

El Centre del Carme arranca els ‘CCClaus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’ amb la participació de Santiago Segura

22/04/2024
  • Vicente Barrera: “El nostre objectiu en esta nova etapa del CMCV és donar suport als sectors culturals, en este cas el cinematogràfic”
  • El cicle consta de diverses sessions amb professionals del cinema orientades a la indústria i a la formació del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana

El Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) acull el dissabte, 27 d’abril, a les 18.00 hores, la intervenció de Santiago Segura amb la qual s’inaugura el cicle cinematogràfic ‘CCClaus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’, un fòrum de trobada entre cineastes i professionals de la indústria audiovisual, en el qual es prestarà especial atenció als qui es formen en les diferents disciplines tècniques o universitàries.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha destacat que en esta “nova etapa en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i la seua seu, el Centre del Carme, volem donar suport als sectors culturals, en esta ocasió l’audiovisual, amb una activitat que és fruit del treball dels departaments artístic, d’educació i activitats del CMCV”.

“D’esta manera -ha afegit- el nostre objectiu és contribuir a donar suport als professionals valencians que trobaran en esta nova proposta sinergies i visions de futur amb líders del cinema espanyol”.

‘CCClaus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’ inclou sessions mensuals, a tall de masterclass, en les quals professionals d’excel·lència compartiran amb el públic les claus dels seus processos creatius en el context industrial de hui.

Així, amb el títol de ‘L’humor i la comèdia en l’era de les plataformes’, Santiago Segura compartirà este dissabte les claus dels seus èxits cinematogràfic, analitzarà els mecanismes narratius de la comèdia i respondrà a les preguntes del públic, “per indiscretes que siguen”, segons ha afirmat en el seu inconfusible to humorístic.

La múltiple perspectiva de Segura com a director, actor, guionista i productor oferirà als assistents una perspectiva privilegiada sobre el moment que viu el cinema actual.

El públic interessat a assistir a esta jornada ha d’inscriure’s prèviament per a poder participar a través de la web https://www.consorcimuseus.gva.es/ a partir del dilluns, 22 d’abril, a les 15.00 hores.

Santiago Segura

Santiago Segura, es va guanyar l’admiració del públic com a actor en pel·lícules com El día de la bestia (Álex de la Iglesia, 1993) i com a director en la saga de Torrente i, recentment, amb les sagues de Padre no hay más que uno, Vacaciones de verano i ‘¡A todo tren!.

És també productor i la seua activitat professional inclou igualment la televisió i el teatre. La seua especialització en el terreny de l’humor ha fet d’ell, probablement, l’estrela més popular i recognoscible per al públic espanyol de les últimes dècades.

L’estrena de cada nova pel·lícula dirigida, escrita, produïda i protagonitzada per Santiago Segura es convertix en un gran esdeveniment en els cinemes, concatenant èxit rere èxit amb un lideratge de taquilla imbatible.

Rafael Maluenda

Les sessions estaran dirigides pel cineasta i gestor cultural Rafael Maluenda, director dels llargmetratges documentals BERLANGA!! i Forqué: el tucán y el cineasta (codirigit per Gaizka Urresti). Maluenda va ser director del Festival Internacional de Cinema de València (Cinema Jove) i creador del Berlanga Film Museum, primer museu digital dedicat a un cineasta.