Presidència

Les escultures de Pablo Atchugarry comencen a instal·lar-se a la Ciutat de les Arts i les Ciències

22/04/2024
Les escultures de Pablo Atchugarry comencen a instal·lar-se a la Ciutat de les Arts i les Ciències
  • La mostra reunirà, a partir del dijous 25 d’abril, un total de 7 obres de format gran realitzades en bronze i marbre i s’instal·laran als exteriors del complex

L’obra de l’artista contemporani Pablo Atchugarry ha començat a instal·lar-se als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències en un muntatge que és supervisat pel mateix escultor. A partir del 25 d’abril, els visitants podran recórrer als espais exteriors l’exposició ‘Atchugarry. Cap al futur’, un total de 7 escultures de grandària gran realitzades en bronze i marbre i que formen part de l’exposició més significativa de l’artista fins a l’actualitat a Espanya.

Les escultures d’Atchugarry se situaran al llarg dels exteriors del complex, des del Museu de les Ciències fins al Palau de les Arts, passant per l’Hemisfèric. Amb esta exposició es fomenta el diàleg i la simbiosi que es produïx entre arquitectura i escultura. D’esta manera, es proporciona a l’entorn més rellevància i convertix tot en el seu conjunt en una obra singular i única.

Pablo Atchugarry és un famós escultor uruguaià conegut per les obres en marbre. Inspirat per Brancusi i Miguel Ángel, tracta l’escultura com una extensió dels materials que empra, amb referències al Renaixement i al Barroc, a la Grècia clàssica i a períodes més antics o, fins i tot, extraeuropeus; utilitza les lliçons que li oferix la història de l’art per a donar suport a les seues idees reconeixent en estes el que sempre va ser vàlid, per a desembocar en la cerca de la seua pròpia veritat, on forma i construcció es mesclen i interactuen.

Galeria d'imatges