Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Inversions

Pradas assegura que el Consell estarà “al costat del sector per a convertir la Comunitat Valenciana en el gran pol de l’automoció del sud d’Europa”

23/04/2024
Pradas assegura que el Consell estarà “al costat del sector per a convertir la Comunitat Valenciana en el gran pol de l’automoció del sud d’Europa”
  • La consellera de Medi Ambient destaca el compromís de la Generalitat per a millorar el polígon Joan Carles I d’Almussafes amb un enllaç directe amb l’autopista A7

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que la Generalitat treballa junt amb el sector de l’automoció “per a convertir la Comunitat Valenciana en el gran pol de la indústria de l’automoció i la mobilitat del sud d’Europa”.

Pradas s’ha expressat en estos termes en la seua intervenció d’obertura en l’assemblea general de l’Associació Valenciana de la Indústria de l’Automoció (AVIA). Este organisme reunix 112 empreses en les quals, en conjunt, treballen 23.000 persones (una de cada deu ocupacions industrials de les tres províncies) i l’activitat de les quals representa entorn del 9 % del PIB de la Comunitat Valenciana.

La titular d’Infraestructures ha assegurat que la Generalitat estarà “al costat del sector de l’automoció” en el procés de transició cap al vehicle elèctric. Un trànsit que, segons la consellera, “generarà noves oportunitats de futur que la Comunitat Valenciana està llesta per a aprofitar”. Per a fer-ho, serà determinant la futura estació intermodal de Sagunt, “que serà la porta d’entrada i eixida natural en el corredor mediterrani per a mercaderies clau com les bateries que es produïsquen en la gigafactoria de PowerCo”.

A este projecte, que ja està en marxa, cal unir la millora d’altres àrees estratègiques, com ara la factoria de Ford d’Almussafes i el polígon Joan Carles I, per al qual la Generalitat està projectant un enllaç directe amb l’autopista A7. A més, la consellera ha assegurat que, des del Consell, es continuarà reivindicant al Govern central la creació d’una connexió ferroviària entre la mateixa factoria i la Font de Sant Lluís.

Galeria d'imatges