Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Del 26 d’abril al 12 de maig

Turisme CV i Conhostur presenten una nova edició de la campanya gastronòmica ‘Tapes d’Ací’ amb més de 70 locals participants

23/04/2024
Turisme CV i Conhostur presenten una nova edició de la campanya gastronòmica ‘Tapes d’Ací’ amb més de 70 locals participants
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i el president de Conhostur han presentat la campanya a València

Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) llancen una nova edició de la campanya ‘Tapes d’Ací’, que se celebrarà del 26 d’abril al 12 de maig.

La campanya, que compta ja amb quatre edicions, ha sigut presentada este dimarts per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de Conhostur i Hostaleria València, Manuel Espinar.

En la presentació, Nuria Montes ha destacat que la col·laboració entre la Generalitat i Conhostur “ens permet organitzar campanyes de promoció i esdeveniments a escala nacional i internacional que reforcen el nostre posicionament com a destinació gastronòmica”, i hi ha afegit que ‘Tapes d’Ací’ “és un exemple de com podem treballar junts per a promoure la nostra riquesa culinària i atraure visitants a conéixer els nostres productes i tradicions”.

A més, ha manifestat que esta campanya “és una oportunitat única perquè els clients i turistes puguen descobrir nous llocs i gaudir de propostes creatives basades en productes locals i de temporada”, i a més és una mostra de la “diversitat, riquesa i professionalitat de la nostra hostaleria”.

La titular de Turisme ha volgut subratllar que “reforçarem la promoció gastronòmica, ja que s’ha convertit en un producte cada vegada més demanat i amb capacitat per a atraure un segment de la demanda molt interessant, que desestacionalitza i genera més despesa”.

En este context, ha assenyalat que, a través d’iniciatives com esta, “continuem enfortint la marca gastroturística l’Exquisit Mediterrani i consolidant la nostra posició com una de les destinacions gastronòmiques més destacades del món”.

‘Tapes d’Ací’

La quarta edició de ‘Tapes d’Ací’ es desenvoluparà del 26 d’abril al 12 de maig i comptarà amb més de 70 locals participants de les tres províncies.

Amb motiu del certamen, se celebrarà el 6 de maig al CdT de València una nova edició del concurs Millor Tapa de la Comunitat Valenciana 2024, al qual arribaran les dos millors propostes de cada província. La proposta guanyadora participarà en una acció internacional de promoció gastronòmica juntament amb cuiners Estrella Michelin que se celebrarà el pròxim mes de juny a Varsòvia. A més, la millor tapa de cada província representarà la Comunitat Valenciana en la III Edició del Concurs Nacional de les Tapes organitzat per Hostelería de España en Madrid Fusión.

La campanya, promoguda per Conhostur amb la col·laboració de Turisme CV, pretén continuar impulsant la cultura de la tapa i, especialment, la tapa elaborada amb producte local i de temporada, aprofitant la riquesa gastronòmica que hi ha al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

A més, a través d’esta acció s’incentiva que els clients i turistes puguen conéixer locals nous, a més d’interessants propostes creatives basades en elaboracions i productes valencians, com la del restaurant FETS a València, amb el seu ‘Pepito de conill’; la d’El Caldero by David San Nicolás, a Alacant, que presenta la tapa ‘Canó de sépia amb 3 ali-olis’, o la de Pairal, a Castelló, que oferirà ‘Lasanya d’anxoves fresques marines’.

En totes hi haurà un preu unitari de 5 euros que inclourà degustació d’una tapa acompanyada d’una beguda o copa de vi de la Comunitat Valenciana. Totes les propostes es poden consultar en la web del certamen.

La ciutat de València tornarà a comptar amb restaurants participants en barris com Ciutat Vella, Quatre Carrers, Aragó, Xúquer, Algirós, Cabanyal, Patacona, Patraix, Marxalenes, Centre, Extramurs, Marítim i Russafa. Per la seua banda, Alacant compta també amb participants situats, a més de la mateixa capital, a Dénia, Villena, Benidorm, Alcoi, Guardamar del Segura, Xàbia, Altea, la Vila Joiosa i Elx. Castelló tindrà locals participants també a Castelló de la Plana, Onda, Sant Mateu, la Pobla de Benifassà, Benicàssim, Morella i Culla.

Este esdeveniment forma part de les accions de promoció gastronòmica que Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur desenvolupen en el marc del seu conveni de col·laboració per a este any 2024.

Galeria d'imatges