Hisenda, Economia i Administració Pública
Ple del Consell

La Generalitat garantix la llibertat d’elecció de centre docent amb l’aprovació del decret d’admissió escolar per al curs escolar 2024-2025

23/04/2024
La Generalitat garantix la llibertat d’elecció de centre docent amb l’aprovació del decret d’admissió escolar per al curs escolar 2024-2025
  • El conseller d’Educació destaca que, amb la implantació del districte únic, el Consell ha volgut donar llibertat a pares i mares per a triar el centre que vulguen per als seus fills i filles
  • El Consell destinarà més de 100 milions d’euros a la creació de 2.200 llocs de treball en el Departament de Salut de Manises, dels quals 1.800 seran de personal subrogat i 400 seran noves places
  • L’executiu autonòmic autoritza la contractació de les obres del nou edifici d’investigació de l’Hospital General d’Alacant Doctor Balmis, en el qual s’invertiran 14,3 milions d’euros

El Consell ha aprovat el decret pel qual es regula el procés d’admissió escolar per al curs escolar 2024-2025 i s’implanta el districte únic, tal com ha informat el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira.

El responsable d’Educació ha subratllat que, amb l’aprovació d’este decret, el Consell “ha volgut donar llibertat als pares per a triar el centre educatiu que vulguen per als seus fills, una cosa que aconseguim amb la implantació del districte únic en el procés d’admissió d’alumnat per al curs 2024-2025”.

Rovira ha fet estes declaracions en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, on ha comparegut, acompanyat de la portaveu i consellera d’Hisenda, Ruth Merino, per a explicar les novetats de la normativa que regirà per a l’admissió en els centres docents públics i privats concertats que impartixen Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat i en els centres d’Educació Especial a la Comunitat Valenciana.

El conseller ha subratllat que el districte únic “oferix a les famílies llibertat per a triar per als seus fills el centre que s’ajuste als seus interessos i conviccions” i garantix que “tinguen opcions reals de poder accedir en este centre”.

Rovira ha destacat també que la Llei orgànica d’educació establix els tres criteris bàsics a l’hora de l’admissió de l’alumnat, que són “l’existència de germans en el centre, la proximitat de domicili i el criteri de renda”. “Mantenim els punts per germans i els de proximitat al centre, i en alguns casos dupliquem els punts que es donen per rendes baixes”, ha indicat.

Així mateix, ha remarcat l’augment de puntuació en nom de la conciliació perquè “els docents puguen tindre els seus fills en el mateix centre de treball, així com l’increment de puntuació per a famílies nombroses i la introducció, per primera vegada, del criteri de famílies per part múltiple”. Tal com ha indicat, “augmenta també la baremació per a famílies monoparentals i, en el cas de discapacitats, es manté la puntuació que hi havia”.

Extinció de la concessió sanitària en l’àrea de Manises

En la roda de premsa també s’ha informat de l’aprovació del decret que regula les condicions laborals del personal del Departament de Salut de Manises després de l’extinció del contracte amb la concessió, que finalitza el pròxim dia 6 de maig.

Tal com ha explicat la portaveu, Ruth Merino, la Conselleria de Sanitat destinarà un pressupost de més de 100 milions d’euros per a la creació de més de 2.200 llocs de treball. D’estos, uns 1.800 corresponen al personal que s’ha de subrogar del Departament de Salut de Manises; i unes 400 seran places de nova creació. A més, este departament té ja 300 llocs de personal estatutari.

A partir del 7 de maig, este departament de salut passarà a ser de gestió directa, i el personal que el conforma serà subrogat per part de la Conselleria de Sanitat, de manera voluntària, en la condició de personal que s’ha d’extingir, i s’integrarà en la plantilla del sistema públic sanitari.

El decret regula els efectes en matèria de personal després de l’extinció del contracte amb la concessionària. En concret, regula el règim jurídic d’aplicació al personal laboral que assumix la Conselleria de Sanitat i determina la naturalesa laboral dels llocs de treball.

Inversió sanitària en el General d’Alacant

D’altra banda, el Consell també ha autoritzat la contractació de les obres de construcció del nou edifici d’investigació de l’Hospital General Universitari d’Alacant Doctor Balmis, que serà la nova seu de l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (Isabial) i disposarà d’una inversió de vora 14,3 milions d’euros.

El centre inclourà un espai d’investigació biomèdica multidisciplinària i translacional orientat a la investigació biomèdica, clínica, epidemiològica i en servicis de salut i “contribuirà a augmentar la qualitat de la investigació biomèdica que ja es desenvolupa a Alacant”, ha assenyalat Ruth Merino.

Pla estratègic de recursos humans de la Generalitat

Així mateix, el Ple del Consell ha analitzat la posada en marxa del procés d’elaboració del Pla estratègic de recursos humans de la Generalitat per al període 2024-2027, que marcarà el full de ruta de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública per a garantir una plantilla estable, competent i que garantisca la prestació d’uns servicis públics de qualitat.

Este pla, en el qual ja treballa la Conselleria, estarà basat en tres eixos essencials: la millora dels procediments de selecció, el reciclatge continu del funcionariat en capacitats i competències concordes als nous perfils que demanda la societat i l’avaluació i impuls del servici públic des de la perspectiva d’aportar valor a la ciutadania.

A tal fi, el pla contindrà un diagnòstic de la situació inicial que definisca els problemes i desafiaments que cal abordar, amb especial atenció a les disponibilitats de personal i la seua evolució futura. També incorporarà la previsió de les necessitats de recursos humans i les actuacions, projectes i mesures per a la consecució dels objectius estratègics, amb un cronograma de compliment, així com un sistema d’avaluació d’accions.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Conseller José Antonio Rovira

Portaveu del Consell, Ruth Merino

Portaveu del Consell, Ruth Merino