Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme cultural

Nuria Montes considera que el Museu dels Soldadets de Plom de València és un focus singular d’atracció turística

23/04/2024
Nuria Montes considera que el Museu dels Soldadets de Plom de València és un focus singular d’atracció turística
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha inaugurat l’exposició temporal titulada ‘Darrere de les petjades dels elefants: Històries de l’Índia’
  • L’Iber, Museu dels Soldadets de Plom, té la col·lecció més gran del món de miniatura i atrau turistes nacionals i internacionals de perfil molt divers

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha inaugurat en L’Iber, Museu dels Soldadets de Plom, l’exposició temporal titulada ‘Darrere de les petjades dels elefants: Històries de l’Índia’. Esta mostra submergix els visitants en el vibrant món de l’Índia colonial explorant la seua cultura, història i llegat a través d’una sorprenent col·lecció de miniatures.

L’Iber, Museu dels Soldadets de Plom, està situat en la planta noble d’un edifici emblemàtic de València, el palau dels Marquesos de Malferit, en ple centre històric. Nuria Montes, en el seu recorregut per les diverses sales, ha manifestat que “l’atractiu singular del museu el convertix en un interessant focus d’atracció turística”.

“Sorprén que este centre, amb més de 95.000 peces exposades, tinga la col·lecció més gran del món que engloba més d’1.500.000 miniatures. Esta col·lecció està formada per figures de soldadets de plom que pertanyen a diferents èpoques i estils, la qual cosa oferix als visitants una experiència cultural única i l’oportunitat d’explorar la història a través d’estes miniatures”, hi ha afegit la consellera.

“Tenint en compte la necessitat que té qualsevol destinació turística de trobar elements diferenciadors que suposen un avantatge competitiu, l’Iber aporta un contingut cultural i històric inigualable. Situa València en primera fila de les exposicions d’esta classe en àmbit internacional en promoure’s com una destinació turística especialitzada en art, història i col·leccions de soldadets de plom”, hi ha afegit la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

“El museu, a més, oferix un ampli conjunt d’activitats culturals, educatives i visites guiades, que permeten als visitants aprendre sobre la història dels soldadets de plom, així com sobre els períodes històrics que representen. Això pot atraure famílies, escoles i grups interessats en l’educació històrica i cultural, en línia amb la dinamització museística d’avantguarda”, ha puntualitzat la consellera.

Per tot això, en este centre, “s’ha entés molt bé que els contenidors culturals junt amb les exposicions necessiten organitzar esdeveniments que els ajuden a atraure més públic, i més variat”, ha conclòs Montes.

L’Iber, Museu dels Soldadets de Plom, és una iniciativa privada de la Fundació Libertas 7, institució sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. El museu va batre el seu rècord de visitants l’any 2023, quan va ser visitat per milers de turistes nacionals i internacionals.

Galeria d'imatges