President
Aeroport de València

Carlos Mazón: “Cada dia sense l’ampliació de l’aeroport de Manises és un error en ocupació i en competitivitat per a la Comunitat Valenciana”

23/04/2024
Carlos Mazón: “Cada dia sense l’ampliació de l’aeroport de Manises és un error en ocupació i en competitivitat per a la Comunitat Valenciana”
  • Subratlla que si no es du a terme esta reivindicació perdríem mil milions d’euros en gasto turístic i més de 17.000 ocupacions que “se n’aniran a un altre lloc”
  • Defén que “el nostre plantejament és seriós, rigorós i fonamentat tècnicament” i destaca l’aposta de la Generalitat per la compatibilitat entre “sostenibilitat i creixement”
  • Apel·la al diàleg, el consens i la unitat per a “un projecte de país” i sol·licita “certeses, calendari i concrecions” perquè “no es col·lapsen els aeroports de Manises i Alacant-Elx Miguel Hernández”
  • Avança que la Generalitat mantindrà una reunió el 9 de maig amb AENA per a “acreditar amb una guia mestra i estratègica la nostra proposta”
  • El president ha assistit a la presentació de l’estudi ‘Impacte econòmic de l’ampliació de l’aeroport de València’ elaborat pel Consell de Cambres de Comerç

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que “cada dia que passe sense l’ampliació de l’aeroport de Manises és un error en competitivitat, en ocupació, en capacitat d’atracció per a la Comunitat Valenciana i de connexions per a les nostres empreses”.

El cap del Consell ha assistit a la presentació de l’estudi ‘Impacte econòmic de l’ampliació de l’aeroport de València’ elaborat per les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Mazón ha assegurat que “el nostre plantejament és seriós, rigorós, està fonamentat tècnicament i contribuïx al desenvolupament de tota Espanya” i ha destacat l’aposta de la Generalitat per compatibilitzar el creixement amb la sostenibilitat.

En este marc, el cap del Consell ha sol·licitat “certeses, calendari i concrecions a qui té les competències” i ha avançat que el 9 de maig la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructura i Territori, Salomé Pradas mantindrà una reunió amb AENA a la qual acudirà “amb esta guia mestra i estratègica que acredita la nostra proposta”.

Així, el cap del Consell ha destacat l’estudi de les Cambres de Comerç per a “justificar i acreditar” l’impacte econòmic, social i ús dels nostres aeroports des de “la proporcionalitat, la coherència i el rigor”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha indicat que “ja arribem tard per a atendre el trànsit aeroportuari de València i d’Alacant-Elx” i ha lamentat la “incertesa” d’AENA i el Govern d’Espanya. Per això ha reclamat que “no actuar en 2024 és una irresponsabilitat que no consentirem perquè suposaria tindre els dos aeroports internacionals col·lapsats”.

Per al cap del Consell, esta ampliació es tracta d’una “urgència” per a “tindre les mateixes oportunitats i competir en igualtat amb altres grans destinacions”. En esta línia, ha destacat que “estem creixent en tots els aeroports de la Comunitat Valenciana” i ha recordat que “tant a Castelló, Alacant-Elx i València les aerolínies han ampliat rutes”.

Una reivindicació des del rigor

Així, l’informe presentat pel Consell de Cambres posa de manifest que en 2023, l’aeroport de València va aconseguir un rècord històric de 9,9 milions de passatgers, duplicant la xifra registrada quan es va realitzar l’última ampliació de l’aeroport en 2012, i de fet s’acosta ja a la capacitat màxima de l’aeroport (10,5 milions de passatgers).

Segons l’estudi, es podria arribar als 17 milions de passatgers anuals en 2030 o 21 milions de passatgers en un escenari optimista. A més, entre 4 i 6,6 milions de passatgers anuals deixarien d’utilitzar l’aeroport i suposaria la pèrdua de més de mil milions d’euros de mitjana cada any en gasto turístic. A més, també s’apunta al fet que podria afectar entre 17.000 i 27.000 ocupacions entre directes i indirectes.

Sobre este tema, el cap del Consell ha subratllat que “si no ho fem ací, eixes inversions, eixe gasto i eixes ocupacions es faran en un altre lloc”.

Així, el president ha assenyalat que “és una reivindicació de tota la Comunitat Valenciana” però al mateix temps en un “projecte de país” com el corredor mediterrani o la nova terminal de contenidors del port de València.

En esta línia, ha manifestat que “este projecte exigix rigor, estratègia i voluntat” com ha demostrat la societat valenciana i per això ha fet una crida “a la unitat, el diàleg, el consens i a la proactivitat” per a aconseguir tots els suports i que el Govern central “entenga prompte” l’impacte de l’ampliació de l’aeroport de Manises.

En l’acte també han estat presents la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructura i Territori, Salomé Pradas, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, l’alcaldessa de València, María José Catalá, el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, i el director de l’aeroport de València, Antonio García.
 

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón