Sanitat

L’Hospital de la Plana descobrix que la intervenció nutricional a pacients amb càncer digestiu abans d’una cirurgia reduïx en un 5 % el temps d’ingrés

24/04/2024
L’Hospital de la Plana descobrix que la intervenció nutricional a pacients amb càncer digestiu abans d’una cirurgia reduïx en un 5 % el temps d’ingrés
  • El servici de Farmàcia de l’Hospital de la Plana ha dut a terme un estudi a pacients amb càncer digestiu durant tot un any
  • Un 29,5 % dels pacients patia desnutrició abans de la cirurgia i fins a un 64 % després de la intervenció

L’Hospital de la Plana ha demostrat, a través d’un estudi, que dur a terme una intervenció nutricional als pacients que patixen càncer digestiu i han de sotmetre’s a una cirurgia, reduïx en un 5 % el temps d’ingrés hospitalari després de l’operació.

Este estudi, que ha sigut realitzat pel personal del servici de Farmàcia de l’Hospital de la Plana durant el període d’un any, ha consistit a comparar un grup de pacients que van rebre intervenció nutricional abans de la intervenció quirúrgica, amb un altre grup de pacients que no havien sigut intervinguts.

Els resultats conclouen que un 29,5 % dels pacients amb càncer digestiu presentaven desnutrició abans de la cirurgia, i que fins a un 64 % la patien després de la intervenció.

Segons ha explicat Belén Montañés Pauls, cap del Servici de Farmàcia hospitalària, “la desnutrició en estos pacients es pot deure a la mateixa malaltia, que comporta un augment de les necessitats nutricionals, així com a una disminució de la ingesta per pèrdua d’apetit o símptomes associats com diarrea, restrenyiment, nàusees, sensació de sacietat o malabsorció”.

Este estudi de l’Hospital de la Plana posa de manifest que una intervenció nutricional primerenca pot ser molt beneficiosa per a estos pacients.

De fet, tal com ha explicat Belén Montañés, cap del Servici de Farmàcia hospitalària “la valoració nutricional prèvia a la cirurgia ha permés detectar els pacients en risc de desnutrició o amb desnutrició ja instaurada. En estos casos, la intervenció nutricional prequirúrgica ha aconseguit reduir l’estada hospitalària fins a 5 dies”.

Es tracta d’un avanç més en la millora de la qualitat de vida dels pacients que patixen càncer digestiu subsidiari de cirurgia, alhora que contribuïx a un millor pronòstic de la malaltia.

A més, suposa una millora de la qualitat de l’atenció sanitària del sistema de salut, ja que permet una reducció dels ingressos hospitalaris.

 

Galeria d'imatges