Agricultura, Ramaderia i Pesca

El Consell de l’Horta convoca ajudes per un import de 155.000 euros per a projectes de millora d’infraestructures de regadiu tradicional de l’horta de València

25/04/2024
  • Les comunitats de regants que gestionen regadius l’àmbit estricte de l’horta valenciana seran les beneficiàries d’estes ajudes que es duran a terme per concurrència competitiva i que s’han publicat en el DOGV
  • En 2020 la FAO va reconéixer com a patrimoni agrícola mundial el sistema de regadiu històric de l’horta de València

El Consell de l’Horta de Vàlencia, adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha convocat ajudes per un import total de 155.000 euros per a l’execució de projectes de millores en les infraestructures de regadiu tradicional de l’horta de València per a l’exercici 2024, segons es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Este organisme té com a objecte d’actuació garantir el futur de l’horta valenciana i de les persones que es dediquen a l’agricultura, a través de la implementació del Pla d’acció territorial de l’horta (PAT) i del Pla de desenvolupament agrari (PDA).

Esta subvenció va destinada a les comunitats de regants, legalment constituïdes, que gestionen els regadius històrics de les séquies del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, la Reial Séquia de Moncada, el canal del Túria, francs, marjals i extremals, i les hortes d’elevat valor patrimonial de les poblacions de Picanya, Paiporta, Torrent i Catarroja.

Les ajudes es tramitaran en règim de concurrència competitiva, mecanisme que permet que diferents entitats competisquen, en igualtat de condicions, per a l’obtenció de contractes, subvencions o adjudicacions públiques.

L’horta de València és considerada com una herència cultural, ambiental i paisatgística que s’ha convertit amb el pas del temps en un dels principals senyals d’identitat dels valencians i el sistema de regadiu dels quals és el principal element que la definix i vertebra.

Estes característiques pròpies van portar l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) a reconéixer, el gener de 2020, el regadiu històric de l’horta de València com a patrimoni agrícola mundial (lloc SIPAM).

La subvenció de 155.000 euros permetrà continuar amb el manteniment de l’activitat productiva d’este espai agrícola valencià, a més de contribuir a preservar el seu patrimoni cultural i el seu paisatge.

Per a accedir al contingut complet de la publicació es pot consultar l’enllaç següent:
https://dogv.gva.es/datos/2024/04/25/pdf/2024_3166.pdf