Agricultura, Ramaderia i Pesca
Apicultura

Agricultura convoca per 1,8 milions d’euros les ajudes d’intervenció en el sector apícola per a 2024

26/04/2024
  • La convocatòria s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana 
  • Se subvencionarà la lluita contra la varroosi, la repoblació de bucs i accions d’assessorament, promoció i comercialització

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha convocat per 1,8 milions d’euros les ajudes d’intervenció en el sector apícola per a l’exercici 2024 a la Comunitat Valenciana, a través de la intervenció sectorial prevista en el Pla estratègic de la política agrícola comuna (PEPAC).

La convocatòria d’ajudes s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El termini de presentació serà de 20 dies hàbils i s’ha destinat un pressupost total d’1.865.519,24 euros, la qual cosa suposa un increment del 16,5 % dels fons respecte de l’any 2023, en haver-se incorporat els romanents de la campanya anterior.

Amb esta ajuda, els apicultors i les agrupacions d’apicultors podran fer, entre altres, inversions en actius materials i immaterials destinades a lluitar contra varroosi, repoblar els bucs, i accions d’assessorament tècnic, contractació de personal, cursos de formació, divulgació tècnica, promoció, comunicació i comercialització dirigides a sensibilitzar els consumidors sobre la qualitat dels productes apícoles.

Està previst que estes ajudes les perceben més de 200 apicultors, que hauran de justificar els seus gastos abans del 31 de juliol de 2024 en aportar la documentació exigida en la convocatòria de les ajudes. El termini de pagament dels mateixos conclourà el 15 d’octubre de 2024.