Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport emprenedoria

La direcció general d’Emprenedoria i Internacionalització destina 2,5 milions d’euros a ajudes a l’ecosistema emprenedor

26/04/2024
La direcció general d’Emprenedoria i Internacionalització destina 2,5 milions d’euros a ajudes a l’ecosistema emprenedor
  • El DOGV publica la convocatòria de subvencions per a donar suport a projectes de formació i mentorització, activitats d’acompanyament i acceleració, informació i difusió de l’ecosistema emprenedor
  • Les entitats tenen fins al 24 de maig per a sol·licitar les ajudes 

La Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana una nova convocatòria d’ajudes per al foment, impuls i promoció de la cultura emprenedora dirigida a les entitats de l’ecosistema d’emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha explicat que l’objectiu d’estes ajudes és promoure i fomentar l’emprenedoria a la Comunitat Valenciana, “una de les ferramentes de l’avanç econòmic i social”.

“Disposem de l’ecosistema emprenedor de més creixement a Espanya i un dels més dinàmics d’Europa amb més de 1.314 startups en 2023 que generen més de 16.000 ocupacions”, ha assenyalat.

En este sentit, Montes ha explicat que l’objectiu d’esta convocatòria és “donar suport a este ecosistema amb un model d’ajudes que es regix pels principis d’igualtat, publicitat i transparència, el resultat dels quals es plasma en esta convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva”.

Per la seua banda, la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que estes ajudes donen suport a les entitats que desenvolupen les seues activitats en el món de l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana, i que dirigixen la seua activitat a donar suport i a acompanyar els emprenedors valencians en totes les fases de l’activitat emprenedora.

“Preveuen tant les actuacions necessàries per al començament de l’activitat, com la seua realització efectiva posterior, incloent-hi la implementació i manteniment, amb servicis d’assessorament, mentorització i difusió”, ha afegit Olivas.

Esta és la primera de les convocatòries d’ajudes d’emprenedoria que la Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització ha previst enguany. Olivas ha anunciat la pròxima “publicació de la nova convocatòria d’ajudes per a persones emprenedores i pimes en suport a l’inici i consolidació del seu projecte empresarial, dotada amb 1,5 milions d’euros”.

Poden ser beneficiaris d’estes ajudes les entitats o agrupacions d’estes, associacions, fundacions, universitats públiques i privades i altres estructures associatives sense ànim de lucre que realitzen activitats vinculades al foment de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana, amb personalitat jurídica pròpia, que tinguen seu o domicili social a la Comunitat Valenciana.

El termini de presentació de les sol·licituds s’obri este divendres 26 d’abril i expira el 24 de maig. Les entitats interessades poden sol·licitar estes ajudes a través de la seu electrònica de la Generalitat, accedint a la guia PROP, tràmits i servicis en l’enllaç següent.

Activitats subvencionables

Estes ajudes donen suport a tres programes. En primer lloc, es donen suport als projectes de formació i mentorització que estimulen la vocació emprenedora, així com la creació i el desenvolupament d’una idea o projecte empresarial en les seues fases inicials de definició i avaluació de viabilitat. La mentorització se centra en l’acompanyament i assessorament en la fase d’acollida i durant els primers passos en la creació del projecte empresarial.

El segon dels programes és el que integra activitats d’acompanyament, incubació i acceleració de projectes empresarials. En este àmbit s’inclou així mateix l’acompanyament durant el desenvolupament del pla de negoci, el seu impuls i la realització d’accions dirigides a agilitzar i consolidar els projectes de persones emprenedores.

En tercer lloc, les ajudes donen suport a les activitats d’informació, sensibilització i difusió, és a dir, activitats que fomenten, promocionen i donen visibilitat a l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

S’inclouen com a actuacions subvencionables en este programa l’elaboració d’estudis, celebració de fires, trobades, jornades i, en general, qualsevol tipus d’esdeveniment que incidisca en l’ecosistema de l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

La quantia de les ajudes ascendirà a un màxim del 70 % del cost del projecte, fins a un màxim de 100.000 euros. Si la sol·licitud inclou activitats de diversos programes, l’import màxim de la subvenció ascendirà a 150.000 euros.

Galeria d'imatges