Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Energies renovables

Ivace+i Energia rep 120 sol·licituds d’ajuda d’ajuntaments per a fer instal·lacions d’autoconsum elèctric

27/04/2024
  • L’Institut dona suport al 100 % del projecte mitjançant una fórmula combinada al 50 % de subvenció i 50 % de finançament a interés 0
  • Disposa d’un pressupost de tres milions d’euros i el seu objectiu és facilitar a les administracions locals la utilització de les energies renovables

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, ha rebut 120 sol·licituds d’ajuntaments, en el marc del programa d’ajudes per a dur a terme instal·lacions d’autoconsum de generació d’energia elèctrica mitjançant energies renovables, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Esta línia d’incentius, tal com ha explicat el director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, donarà suport a la totalitat del cost del projecte mitjançant una fórmula combinada de subvenció i préstec bonificat, “cosa que facilita enormement que els ajuntaments puguen desenvolupar este tipus d’instal·lacions”.

Del total d’iniciatives presentades, 53 estan situades en municipis de la província de València, 42 corresponen a projectes presentats per ajuntaments de Castelló i les 25 restants procedixen d’ajuntaments alacantins.

Per a Argüelles, “és necessari impulsar decididament este tipus d’instal·lacions, no solament per la seua evident contribució a la descarbonització de l’economia, sinó perquè redunden en l’optimització del gasto públic i les administracions públiques han d’enviar un missatge exemplaritzant al conjunt de la societat”.

El pressupost total d’esta línia d’ajudes ascendix a tres milions d’euros i l’import màxim que Ivace+i Energia donarà suport per projecte ascendix a 100.000 euros i fins a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

La Conselleria, a través d’Ivace+i Energia, sufragarà el 100 % del cost dels projectes seleccionats, a través d’un préstec a interés 0 per al 50 % del cost que es complementa amb una subvenció a fons perdut del 50 % restant del cost del projecte.

Així, el termini d’amortització serà de 96 mesos i les quotes d’amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d’amortització. No obstant això, les huit últimes quotes no seran girades al beneficiari, en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.