Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
EPA

Galvañ: “L’EPA reflecteix la fi de la campanya nadalenca i l’estacionalització del turisme de la nostra autonomia”

26/04/2024
  • El secretari autonòmic d’Ocupació assegura que el Consell està treballant juntament amb els sectors per a la desestacionalització del turisme
  • “La Comunitat Valenciana presenta un millor comportament del mercat de treball que la resta d'autonomies”, ha assenyalat Antonio Galvañ

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha informat sobre les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del primer trimestre de 2024 fets públics este divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Segons l’EPA, el nombre de persones parades a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat en 10.500 persones entre gener i març, unes dades que el secretari autonòmic d’Ocupació ha contextualitzat en la fi de la campanya de contractacions per Nadal i l’estacionalitat del turisme.

Galvañ ha reconegut que els primers trimestres venen marcats per l’increment de la desocupació en el sector serveis per la finalització de la campanya nadalenca i la estacionalització del turisme.

No obstant això, ha destacat que en este últim any s’han incorporat 53.400 persones a l’ocupació en la CV (39.100 dones i 14.300 hòmens), fins a arribar a la xifra de 2.298.000 persones ocupades, rècord històric d’ocupació per a un primer trimestre anual.

D’altra banda, la xifra de població activa és la major des que es tenen dades (2.654.900 persones), amb un increment anual de 42.300 persones actives més.

D’esta manera, el responsable d’Ocupació ha ressaltat que la Comunitat Valenciana “presenta un millor comportament del mercat de treball que la resta d’autonomies”.

“Hi ha hagut una creació d’ocupació molt important, estem en la xifra de població activa més alta pràcticament de la història de la Comunitat Valenciana”, ha subratllat.

No obstant això, el responsable d’Ocupació ha reconegut que les dades d’ocupació del primer trimestre no han sigut positives per a la Comunitat Valenciana i ha assegurat que el Consell està treballant de manera intensa en la desestacionalització del nostre turisme i l’impuls de l’ocupació industrial.

“Este Consell és realista i està treballant per a generar un entorn de confiança per a les empreses”, ha assenyalat Antonio Galvañ, que ha indicat que des del Consell de Mazón s’està treballant a atraure inversions. “Volem que la Comunitat Valenciana siga un territori en el qual tot el món se senta còmode i segur per a invertir, i som molt potents en la captació d’inversions com està acreditat ja en els últims temps”, ha informat.

El total d’ocupats en la Comunitat Valenciana se situa, segons l’EPA, en 2.297.900 persones i la taxa d’activitat queda en 58,75. No obstant això, en l’últim any el volum d’ocupats s’ha incrementat en 53.200 persones (+2,37 %).

Mentrestant, el nombre d’actius es va situar, a tancament del primer trimestre, en 2.654.800 persones a la regió, després de baixar en els últims tres mesos en 24.500 persones, un 0,91 % menys.

Per sexes, el nombre de dones desocupades es va situar en 189.800 i la taxa de desocupació femenina en el 15,25 %, mentre que 167.100 hòmens estaven en l’atur al tancament del trimestre, amb una taxa d’atur masculina de l’1,85 %.

 

Talls de veu relacionats

SA Antonio Galvañ