Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Xarxa Microreserves

Medi Ambient exporta a Xile el model valencià de la xarxa de microreserves

27/04/2024
Medi Ambient exporta a Xile el model valencià de la xarxa de microreserves
  • L’objectiu és enfortir una xarxa col·laborativa d’investigació internacional amb la Universitat de Valparaíso per a l’estudi de microreserves mediterrànies de biodiversitat localitzades en reserves de la biosfera

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori exporta el model valencià de la xarxa de microreserves de flora (MRF) amb la finalitat de traslladar-lo a zones de la vegetació mediterrània xilena.

Durant esta setmana, representants de la Conselleria, a través del Servici de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000, han rebut la directora del Programa Paisatge, Territori i Desenvolupament Rural del Centro Ceres de la Universitat Pontifícia de Valparaíso amb la finalitat de traslladar el disseny i les activitats de la xarxa de MRF a zones de la vegetació mediterrània xilena, especialment en la reserva de biosfera La Campana-Peñuelas.

L’objectiu d’esta visita és enfortir una xarxa col·laborativa d’investigació internacional per a l’estudi de microreserves mediterrànies de biodiversitat localitzades en reserves de la biosfera a Xile i compartir les bones pràctiques de la xarxa de microreserves de flora, pionera a Europa, i en la qual es treballa fa 30 anys des de la Generalitat.

Així mateix, s’han visitat diversos llocs, tant de microreserva de flora com àrees on s’estan realitzant actuacions de recuperació d’espècies i hàbitats, per part de les brigades Natura 2000, així com els centres de recuperació de flora terrestre (CIEF) i de recuperació de flora aquàtica (CAEP).

Durant esta setmana s’han mostrat les diferents MRF situades a Castelló, València i Alacant. A més, s’han explicat les actuacions que duen a terme les brigades de Natura 2000 i els tècnics de conservació de flora, entre les quals destaca la importància del maneig de la vegetació, així com la conservació de la flora rara, endèmica o amenaçada en cada una d’estes microreserves.

A la província de València s’ha visitat Penyes Altes i el Puntal de l’Abella a la Serra Calderona; a Castelló, el barranc de Sahuquillo al terme municipal del Toro i algunes parcel·les del LIFE Teixeres a Bejís i, a Alacant, la microreserva de la cala Portitxolet i el barranc de les Cansalades a Xàbia.

 

Galeria d'imatges