Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Institut Valencià d’Art Modern

L’IVAM oferix gratis fins al 30 de juny la visita a la Sala Pinazo que inclou la muralla medieval

26/04/2024
L’IVAM oferix gratis fins al 30 de juny la visita a la Sala Pinazo que inclou la muralla medieval
  • Amb motiu del 35 aniversari del museu els visitants podran descobrir la nova exposició sobre l’artista valencià
  • L’objectiu és també que puguen conéixer la recent restauració dels 70 metres de muralla del segle XIV que inclou esta sala

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) oferix la visita gratuïta a la seua Sala Pinazo, que inclou les restes de la muralla medieval de València, amb motiu del 35 aniversari del museu.

D’esta manera, els visitants podran gaudir d’entrada lliure fins al pròxim 30 de juny en la nova exposició dedicada a Ignacio Pinazo i descobrir també la recent restauració integral del tram de la muralla medieval que es conserva a la sala.

‘Pinazo: identitats’ suposa el retorn de l’obra del pintor valencià al seu espai original amb una gran exposició que reunix 300 peces, algunes de les quals són inèdites, que actualitzen la seua mirada sobre l’artista.

A través de les seues pintures i dibuixos, acompanyats per textos, fotografies i pel·lícules de l’època, l’exposició revisa la preocupació de Pinazo per la representació de la identitat: des del punt de vista individual, a través del retrat; la representació de les identitats col·lectives, en festivitats i tradicions; així com la genealògica, que es referix a la identitat heretada a través del paisatge.

El públic també podrà conéixer la restauració dels 70 metres de la muralla medieval que es conserva en les dependències de l’IVAM. Es tracta de la primera vegada que es du a terme una rehabilitació integral d’este tram de la muralla des que es va inaugurar el museu l’any 1989.

La intervenció arquitectònica i arqueològica ha permés llançar llum sobre la construcció de la muralla defensiva de València i destacar les tècniques constructives de tàpia valenciana, per a una lectura històrica correcta.

Esta iniciativa d’entrada gratuïta té com a objectiu difondre la col·lecció de l’IVAM i reivindicar un important enclavament patrimonial del segle XIV, declarat bé d’interés cultural, amb motiu del 35 aniversari del museu.

 

Galeria d'imatges