President
Unión Europea

La Generalitat estima un retorn de 264 milions d'euros amb el seu pla de millora de captació de fons europeus

12/03/2018
La Generalitat estima un retorn de 264 milions d'euros amb el seu pla de millora de captació de fons europeus
- El cap del Consell ha anunciat un viatge a Brussel·les la setmana que ve per a signar un acord per la cohesió de les regions europees
- El president ha afirmat que la relació amb la UE travessa una "etapa de normalització i aprofitament de totes les mirades possibles"
Alacant (12.03.18). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el Pla d'acció de finançament europeu de la Generalitat 2017-2020, que posa en relació els eixos de l'Acord del Botànic amb els objectius europeus i espera un efecte multiplicador de la captació de fons que suposaria un retorn de prop de 264 milions d'euros.

Puig ha fet aquestes declaracions després de presidir a la capital alacantina la Comissió Interdepartamental d'Acció Exterior i Relacions amb la UE, que coincideix amb l'acte d'inauguració de la nova oficina Europe Direct, instal·lada a la Casa de les Bruixes. A l'acte ha assistit també el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

El cap del Consell ha destacat que l'accés a nous programes i convocatòries europees "exigia una estratègia conjunta" valenciana, que queda arreplegada en aquest pla, l'objectiu del qual és "obtindre més recursos europeus, però també ser més eficients en la gestió d'aquests recursos".

Segons el president, la Comunitat Valenciana travessa "una etapa de normalització i aprofitament de totes les mirades possibles per a aconseguir fons i ser més eficients" en les seues relacions amb la Comissió Europea.

El responsable de l'executiu autonòmic ha indicat que l'europea és una font de finançament "fonamental" per a la Comunitat Valenciana, i ha ressaltat els projectes valencians "alineats amb els grans objectius de la Unió", com "la transició a la nova economia i el manteniment d'una societat cohesionada i ecològicament sostenible".

En aquest sentit treballarà la nova oficina Europe Direct per a, segons el cap del Consell, aprofitar millor les oportunitats europees.

Segons Puig, aquesta mantindrà obert un "diàleg permanent entre la Comunitat Valenciana i la UE", ja que "massa vegades, Europa està massa lluny" de la ciutadania, ha afegit.

"Hi ha fons competitius als quals hem de tindre molt més d'accés", ha insistit Puig, en particular en referència a l'accés a fons i ajudes per part de pimes i ciutadans, i ha afegit que l'oficina aspira que la informació sobre convocatòries arribe d'aquesta manera "als que tenen menys possibilitats de tindre informació suficient".

Viatge a Brussel·les

A més, el president ha anunciat que la setmana que ve viatjarà a Brussel·les, on participarà en una reunió del Comité de les Regions per a signar l'Aliança per la Cohesió.

Puig ha qualificat aquest acord com "un 'lobby' de regions europees que volen que s'avance en la descentralització, i que, a més, no es done ni un pas enrere en la cohesió social d'Europa".

El responsable del Govern Valencià representarà allí al conjunt de comunitats autònomes, ja que la Comunitat Valenciana lidera la delegació espanyola en el Comité de les Regions.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el Pla d'acció de finançament europeu de la Generalitat 2017-2020, que posa en relació els eixos de l'Acord del Botànic amb els objectius europeus i espera un efecte multiplicador de la captació de fons que suposaria un retorn de prop de 264 milions d'euros.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig