President
Fondos FEDER

La Generalitat col·laborarà amb 42 ajuntaments de la província de València per a rehabilitar el seu patrimoni cultural

16/07/2018
La Generalitat col·laborarà amb 42 ajuntaments de la província de València per a rehabilitar el seu patrimoni cultural
- Es destinaran més d'11 milions d'euros de fons europeus gràcies a l'acord subscrit entre la Generalitat i els consistoris de la província
- El president assegura que "la prioritat és salvar el patrimoni" i sumar-lo a "una proposta de turisme cultural"
- - Es destinaran més d'11 milions d'euros de fons europeus gràcies a l'acord subscrit entre la Generalitat i els consistoris de la província
- El president assegura que "la prioritat és salvar el patrimoni" i sumar-lo a "una proposta de turisme cultural"

València.
La Generalitat col·laborarà amb 42 ajuntaments de la província de València per a posar en marxa 55 projectes de rehabilitació de patrimoni cultural.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha signat amb els responsables de 42 consistoris valencians els acords pels quals es cofinançaran projectes per valor d'11,1 milions d'euros procedents del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Puig ha assegurat que "la prioritat és salvar el patrimoni" i sumar-lo a "una proposta de turisme cultural potent". A més, ha agraït a tots els consistoris la seua participació, ja que cofinancen cada projecte al 50 %.

"Esperem que en el futur puguem continuar amb aquesta tasca de recuperar el patrimoni de més ajuntaments, i al mateix temps, posar-lo a disposició dels ciutadans i ciutadanes", ha afegit.

El president ha recordat exemples de cooperació institucional posats en marxa durant la legislatura, com els programes XarxaLlibres i Edificant en Educació, o les diverses edicions d'Avalem en Ocupació. "Volem que tant els ajuntaments grans com els xicotets puguen tindre recursos", ha assenyalat Puig.

Subvencions europees

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional, gestionat per la Unió Europea, busca enfortir la cohesió socioeconòmica atenent les característiques particulars de cada regió per al seu desenvolupament. Presten especial atenció a les oportunitats de desenvolupament sostenible.

A la província de València, es beneficiaran de les ajudes per a rehabilitació de patrimoni els ajuntaments d'Albaida, Albalat del Sorells, l'Alcúdia, Alfafar, Alfarp, Almussafes, Alpuente, Alzira, Benagéber, Benigànim, Benissuera, Bétera, Bolbaite, Buñol, Castelló de Rugat, Catadau, Cortes de Pallás, Cullera, Font d'en Carròs, Llíria, Meliana, Montaverner, Montserrat, Navarrés, Oliva, l'Olleria, Olocau, Ontinyent, Quartell, Riba-roja de Túria, Rocafort, Serra, Silla, Titaguas, Torrent, Utiel, Vinalesa, Xàtiva, Xeraco, Gandia, Sagunt i València.

Per a obtindre informació detallada sobre els projectes de remodelació, es pot consultar el document adjunt.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

La Generalitat col·labora amb 42 ajuntaments de València i 31 ajuntaments de Castelló per a rehabilitar el patrimoni cultural de les províncies. Així ho ha destacat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha signat aquest matí els acords amb els responsables dels diferents consistoris.

Talls de veu relacionats

-Declaraciones del president de la Generalitat, Ximo Puig